Neler yeni

Newmix Jant Temizleyici - İnceleme

Ceyhun

Acemi Üye
Yönetici
5 Nis 2020
32
İstanbul
Ceyhun KÜTÜKCÜ
Volvo S60
Merhaba,

İnternetten jant temizleyici arayışı içine girdiğimde çok farklı fiyatlara sahip ürünler gördüm. Bunlardan bazıları markalı ve pahalı ürünler olduğu gibi yerli malı ve daha makul fiyatlı ürünler de vardı. Denemek için yerli üretim olan Newmix Jant Temizleyici satın aldım.

Newmix Jant Temizleyici

Newmix.JPG

Jant temizleyici ürünlerin internette videoları zaten bulunuyor. Ben de bu şekilde bir sonuç bekliyordum ama beklentimden biraz farklı bir sonuçla karşılaştım.

Öncelikle ürünün içinde sağlığa zararlı kostik ve asit içermediği yazıyor. Bu nedenle internetteki videolardaki sıktıktan sonra kırmızı/mor akan bir kir göremedim. Bu hem iyi hem de kötü diyebilirim. Çünkü asitli ya da aşındırıcı içerik olmadığından (ya da fazla olmadığından) kırmızı/mor akan bir kir akmıyor. Bu nedenle kirler tam olarak çıkması pek mükmün değil. Avantajı olarak size ya da jant'a zarar veren bir durumla da karşılaşmıyorsunuz.

Arabayı yıkamışken jant temizleyiciyi de deneyeyim istedim.

Yıkama işlemi tamalandıktan sonraki jant'ın ilk hali:

1.JPG

Jant temizleyiciyi sıktıktan sonra herhangi bir tepkime (kırmızı / mor akan kir gibi...) olmuyor.

2.JPG

Fırça ve sünger yardımıyla kirleri temizlemeye çalıştım, bu sırada ürün bir miktar köpürdü.

3.JPG

Son olarak basınçlı suyla temizledikten sonraki hali :

4.JPG

İlk ve son karşılaştırma resmi :

Karsilastirma.png

Sonuç olarak kullandıktan sonra bir miktar temizlik oldu. Bunda jant'ın çok kirli olmaması ve ürünün içeriğinde aşındırıcı maddelerin çok olmamasının da etkisi vardır.

Kullanmak isteyecek arkadaşlara faydası olması dileğiyle.

Son düzenleme: