Neler yeni

Yeni Elektikli Volvo XC40 Recharge Tanıtıldı

Ceyhun

Acemi Üye
Yönetici
5 Nis 2020
32
İstanbul
Ceyhun KÜTÜKCÜ
Volvo S60
259210.jpg
Günümüzde petrol kaynaklı taşıtların yerini hızla almaya başlayan elektrikli araçlara bir yenisi daha ekleniyor.

Volvo, çok sayıda ödülü bulunan ve yüksek satış rakamına sahip SUV modeli olan XC40 modelini tamamen elektrik ile çalışan modelini üretti. Yeni modelde sadece elektrik ile çalışan motora yer veren Volvo, Volvo On Call sistemi ile de entegre çalışan Android işletim sistemli ile çalışan bilgi eğlence sistemini kullanıyor.
2025 yılına kadar küresel satışların %50’sinin tamamen elektrik ile çalışan araçlardan oluşacağını kalan araçların ise hem petrol hem de elektrikli (hibrit) modellerde üretim yapacak.

Volvo Cars CEO’su Håkan Samuelsson yaptığı açıklamada “Bunu daha önce de birkaç kez söylemiştik: Volvo Cars için gelecek elektrikli. Bugün tamamen elektrikli XC40 modelimiz ve tamamen yeni Recharge ürün ailesini tanıtarak bu yönde büyük bir adım atıyoruz.” dedi.

259210_2.jpg

Yeni XC40 Recharge'ın bazı teknik özellikleri
Yeni XC40 Recharge, 408 HP güç üretebilen 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip olacak. Aracın tek şarjda ulaşabildiği maksimum mesafe ise 400 KM’nin üzerinde (WLTP) olacak. Uzun yolculuklar için hızlı şarj imkanı ile bataryanın %80’ini sadece 40 dakika gibi kısa bir sürede şarj edebiliyor. Özellikle şehirlerarası yolculuklarda verilen molalar ile aracın bataryasının büyük bir bölümü şarj edilebilecek.

İleride gelecek olan yoğun taleplere yetişmek için mevcut kapasitenin 3 katına çıkmayı hedefleniyor.
Şimdilik XC40 ile başlayan Recharge modelleri ileride XC60 ve markanın en büyük SUV modeli olan XC90 modelinde de elektrikli çözümler sunacak.

Son düzenleme: