Neler yeni

Volvo, Lojistik Ağında Emisyonları Düşürüyor

Ceyhun

Acemi Üye
Yönetici
5 Nis 2020
32
İstanbul
Ceyhun KÜTÜKCÜ
Volvo S60
264068.jpg

Volvo’nun bu yıl için iklim eylem planı çerçevesinde araçların dağıtım​
depolarına ve bayilere taşınması amacıyla kamyon ile taşımanın yerine demiryolu taşımacılığına geçişini sürdürüyor.

Örnek olarak Belçika, Ghent merkezi üretim tesisinden Kuzey İtalya’da bulunan depoya kamyon yerine demiryolu tercih edilmesinden dolayı %75 oranında CO2 salınımında azalma sağlamayı başardı. Ghent’ten Avusturya’daki diğer depo taşımacılığında ise %50 azalma görüldü.

Volvo, uygulamaya geçirdiği iklim planı ile 2018 – 2025 yılları arsında​
otomobil başına yaşam döngüsünde %40 azalmayı hedeflerken lojistiğin dışında tüm personel emisyonları ile ilgili de %25 azalması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar, 2040 yılına gelindiğinde iklim-nötr olmak için somut adımlar anlamına gelmekte.

Konuyla ilgili olarak Volvo Cars Üretim ve Lojistikten Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Javier Varela, “Tüm operasyonlarımızdaki emisyonları önemli ölçüde azaltmayı planladığımızı söylediğimizde gerçekten ciddiydik. Lojistik ağımız bu bulmacanın sadece bir parçası, ama önemli bir parçası. Bu yaptığımız uygulama, çevre üzerindeki etkimizi anlamlı ve kararlı adımlarla azaltma vaatlerimiz için bir örnek teşkil ediyor” dedi.

Emisyonların düşürülmesi için demiryolu

Demiryollarının yaygın olarak kullanıldığı ABD’nin Güney Carolina – Charleston üretim tesisinde üretilen yeni otomobillerin, Kuzey Amerika’daki şehirlere demiryolu ile taşınıyor.​
Trenlerin kullanılması ile birlikte CO2 salınımları düşerken yeni nesil XC90 üretimleri ile sefer sayılarının daha da artması planlanıyor.

264068_2.jpg
Volvo’nun düşüncesi elektrifikasyon geçiş hızının çevreye verilen zararların azaltılmasında yeterli olmamasından dolayı egzoz gazlarının da azaltılması için aktif çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Egzoz haricinde ürünlerin tedarik ve geri dönüşüm aşamalarında da çalışmalar devam etmekte.

Volvo, elektrifikasyon çalışmalarında kullanılmak üzere Recharge serisi adında isimlendirme kullanmaya başlayacak. Bu seri ile tamamen elektrikli ve Plug-In Hibrit motor seçenekleri sunulacak.

Son düzenleme: