Neler yeni

Goodyear Efficientgrip Performance 2 Lastik

Ceyhun

Acemi Üye
Yönetici
5 Nis 2020
32
İstanbul
Ceyhun KÜTÜKCÜ
Volvo S60
Merhaba,

Volvo S60 aracımı 2. el olarak satın aldığımda benden önceki sahibi Petlas VELOX SPORT PT741 lastikleri taktırmıştı. Satın alım sırasında lastikçi, içindeki bazı tellerin koptuğunu ve değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Önümüz de kış olduğundan yaz lastiklerini sonra alma düşüncesiyle Dunlop SP Winter Sport 500 kış lastikleri aldım. Genel olarak memnunum, karda yol tutuşu olsun, yumuşaklığı olsun performans / fiyat olarak gayet iyi olduğunu söyleyebilirim.

Havaların ısınması ile yaz lastiklerine geçmem gerekiyordu. Uzun bir araştırmadan sonra Goodyear Efficientgrip Performance 2 215/50R17 95W XL lastiklerini buldum. Lastikler ölçüleri nedeniyle fiyat olarak biraz yüksek olduğundan her bayide bulunamayabiliyor. Öncesinde bayiyi arayıp teyit almak, bayide yoksa getirtmek gerekebiliyor (ki bende böyle oldu).

Öncelikle lastiklerimiz bunlar;

IMG_1066.JPG

Etiket değerleri :

Yakıt Tüketimi: B
Yağmuda Yol Tutuşu: A
Ses Seviyesi: 69dB

Alternatif ürün olarak Michelin Primacy 4 215/50R17 95W XL ile karşılaştırmamda tek farklı onun ses seviyesi 68dB olarak görünüyordu. Onu tercih etmemedeki neden, olumsuz bazı yorumları olduğundandı. Hem yeni desen hem de oldukça iyi test sonuçları olduğundan seçimimim Goodyear'dan yana kullandım.

Montaj:
Bayi ile randevu işleminden sonra hafta sonu taktırmak için servis bölümüne gittim, o sırada ürünler de geldi.

IMG_1065.JPG

Kışlık lastikleri söküldü poryadaki tozlar tel fırça ile temizlendi.

IMG_1068.JPG

Yeni lastikler jant'a takılarak balans ayarları yapıldı. Bu işlem sırasında sizin de yapan arkadaşın başında durmanızda fayda var. Bazen çok küçük değerleri önemsemeyebiliyorlar. O nedenle bilgisayarda 0 (sıfır) değerini görmek önemli.

IMG_1070.JPG

Lastiklerimiz araca takıldı ve kullanıma hazır.

IMG_1071.JPG

İlk izlenim olarak kışlıklardan sonra yol sesi azaldı ve araç rahatladı diyebilirim. Yuvarlanma direnci düşük olduğundan hem yakıt hem de kullanımı daha iyi bir seviyeye geldiğini söyleyebilirim.
Fren testinde ise hem ıslak hem de kuru yol şartlarında (özellikle Petlas'a göre) güven veriyor.